top of page

BORDET FULLT

År: 2015
 

Utpressing? Trakasering? Ydmykelse?

 

Hvor langt ville du gått for å skaffe deg bord på en av byens mest populære restauranter?

 

Bjørn er en ung skuespiller som dessverre opplever at karrieren hans ikke kommer noen vei. Mens han jakter etter oppdrag og sitt store gjennombrudd, jobber han på en av byens mest populære restauranter med bordbestilling.

 

Her må han hanskes med alt fra kravstor sjef og temperamentsfull kokk, til en trettitalls kunder som ringer ustanselig med både spørsmål og krav til vår frustrerte helt.  Han må sjonglere alt fra arabiske sjeiker og japanske turister til norske politikere, kjendiser og deres assistenter. Midt oppi dette må han fikse sin karriere, forholdet til sin far, og en tett do. Og alt dette må han gjøre, uten noe  hjelp fra andre.

 

Jan Martin Johnsen spiller alle rollene selv. 

 

I registolen finner vi Bartek Kaminski.

"Hei... Jeg trenger litt hjelp her, jeg..."

År: 2014
 

Den ene dagen søker Ingar svaret på livet og tilværelsen i all verdens selvhjelpsbøker og hiver seg over boktitler som ”Hvor lykkelig går det an å bli?”, ”Sjef i eget liv”, ”Feel the fear and do it anyway” og ”Jeg er OK du er OK”. Den neste dagen tror han at han finner svarene nederst i en halvliter på en pub med gamle venner eller nye bekjente, før han på den tredje dagen har kjøpt seg opp på en mengde sportsutstyr og satser alt på at trening og en sunn livsstil skal få det til å løsne!

Med stor humor og selvironi forteller skuespilleren og historiefortelleren Ingar Helge Gimle anekdoter med skråblikk på eget liv. Når en mann i femtiårene famler seg frem til stabilitet i tilværelsen ender han lett opp med å kjøpe seg motorsykkel uten å ta inn over seg at han egentlig ikke er så glad i høye hastigheter. I denne situasjonen tror han også at et treningsapparat eller fem fra TV-shop, vil bedre livskvaliteten betraktelig. I jakten på lykken erstattes også byleiligheten med et hus på landet, i troen på at frisk luft og stillhet skal få alt til å ordne seg…

 

Etter et sju år langt svangerskap, er det nå ”forløsning” for Ingar Helge Gimles forestilling. En forestilling om Ingar Helge Gimles liv, som er en mangslungen historie, med mest moro og noe litt trist og alvorlig. Se frem til en morsom kveld med historier og betraktninger som garantert vil få deg til å nikke gjenkjennende til egne ambisjoner og tanker om alt du skulle og burde ha gjort.

Pressen og publikum jubler etter Ingar Helge Gimles premiere!

VGs anmelder "lo så tårene trillet..." og ga forestillingen terningkast 5! Les hele anmeldelsen her!

 

Dagbladets anmelder lot seg også begeistre og skrev "raust, sårt og solid!" Les hele anmeldelsen her!

 

Aftenpostens Mona Levin gir også en glitrende anmeldelse under overskriften "nakent, sårt og kjempemorsomt"! Les hele anmeldelsen her!

KUNST

År: 2013
 

Komedien KUNST ble en publikums- og kritikersuksess på Nationaltheatret etter premieren høsten 2011. Nå legger forestillingen ut på turné! Gå ikke glipp av muligheten til å se stjernelaget Kim Haugen, Mads Ousdal og Trond Espen Seim på samme scene!

 

Sigurd har kjøpt et maleri. Det er dyrt og veldig moderne. Så moderne at det ser mest ut som et hvitt lerret. Martin synes Sigurd er en idiot som i det hele tatt vil ha bildet på veggen. Yngve, på sin side, forsøker å holde seg inne med begge kameratene. Det viser seg å være en dårlig strategi, som etter hvert får komiske konsekvenser.

 

Yasmina Reza er en av verdens mest spilte nålevende dramatikere, og har suksess over hele verden med sine skarpe og innsiktsfulle komedier. Kunst er en komedie om kunst, men mest av alt om vennskap og betydningen av venners aksept. Med Rezas manus i trygge hender hos regissør Kjetil Bang-Hansen, og Kim Haugen, Mads Ousdal og Trond Espen Seim i rollene som de tre kameratene, ligger alt til rette for en høykvalitetskomedie.

Pressen skriver om Kunst:

 ”Vennskapets sårbare og sterke tilstand brettes ut med praktfull snert og alvorlige stikk i Yasmina Rezas Kunst, slik det spilles med bravur på Nationaltheatret.” VG

 

”Tre sterke skuespillere byr på en studie i komedie og karakterspill. (…) Kunst er en god anledning til å se tre svært gode skuespillere ta sine karakterer helt ut. For menn, og for dem som holder seg med slike, bør det være mye å kjenne igjen.” Dagbladet

”Elegant scenografi, signert John-Kristian Alsaker. Fingernem regi, signert Kjetil Bang-Hansen. Kjekke karer på scenen, gode replikker, fin framdrift og finurlige detaljer sørger for en teaterkveld som er både morsom og hyggelig. (…) De tre mennene på scenen vinner hjertene med avvæpnende sjarm og godt samspill.” Vårt land

”Kunst er noe så sjeldent som vittig, elegant, og briljant spilt teater.” (…) Kim Haugen, Mads Ousdal og Trond Espen Seim gir alle briljante, presise og utleverende skildringer av Yngve, Martin og Sigurd. Ned til minste detalj bidrar kroppsspråk og mimikk til at replikkene sitter som skudd, timingen er feilfri, og samspillet oppmerksomt og overbevisende. (…) Kunst er en god gammeldags salongkomedie, intelligent teaterunderholdning av høy klasse – og det er ikke å forakte!” Klassekampen

 

Thalia Teater AS presenterer Kunst av Yasmina Reza i samarbeid med Nationaltheatret

bottom of page